איך מתגרשים? זו שאלה שאנו נשאלים לעיתים תכופות. עם זאת, אנו סבורים שזו אינה השאלה הנכונה שיש לשאול. אנו סבורים כי השאלה הנכונה היא "איך מתגרשים נכון", או אם נרצה – "איך מתגרשים בצורה יעילה" או "איך מתגרשים בצורה קלה ונעימה". גירושין הם עסק מורכב ויקר, ובעיקר – הם קשים רגשית לבני הזוג, ועל כמה וכמה לילדיהם המשותפים. בשל חשיבות הנושא, מצאנו לנכון לחבר את המאמר שלהלן, אשר במסגרתו נציג טיפים לשאלה – איך תתגרשו בצורה יעילה או נכונה. מדובר בטיפים כלליים, ולא בהכרח משפטיים.
לפני שנתחיל, נבקש להעיר כי המאמר שלהלן הינו מאמר כללי בלבד, ואין בו כדי להוות תחליף לייעוץ משפטי ספציפי. המאמר מנוסח בלשון זכר, אך מופנה לשני המינים.
כבדו את הצד השני שממנו אתם מתגרשים:
הדבר החשוב ביותר, הוא לכבד את הצד השני. לעיתים, זוגות שמתגרשים שוכחים כי הם לא מתגרשים מאויב, אלא הם מתגרשים מבן או בת זוג, שעמו או עמה הקימו משפחה והביאו ילדים לעולם. לכן, גם אם קשה, וגם אם נר האהבה כבה, עדיין חשוב לכבד את הצד השני. זהו האב או שזו האם של הילדים שלכם. פעם אהבתם את בן או בת הזוג. לכן, הכלל החשוב ביותר, כדי להתגרש נכון, הוא לכבד את הצד השני.
פנו לקבלת ייעוץ משפטי:
עוד כאשר אתם מתלבטים, מומלץ מאוד לפנות לעורך דין משפחה, כדי להתייעץ עמו על היבטי הגירושין. הליך גירושין הוא הליך שכולל הליכים רבים, לרבות משמורת הילדים, חלוקת הרכוש המשותף של בני הזוג, וכן הסדרת שאלת המזונות. לכן, חשוב מאוד להיעזר, כבר בתחילת הדרך, בייעוץ משפטי מוסמך, ולפעול בחוכמה.
היעזרו בייעוץ פסיכולוגי:
המלצה שאנו נוהגים לתת לבני זוג, היא להיעזר בטיפול פסיכולוגי. הליך גירושין הוא הליך מאוד קשה, בעל השפעה רגשית קשה. לכן, ייעוץ פסיכולוגי הוא דבר נכון וחשוב, שיכול לסייע לבני הזוג, להבין נכון יותר מהם האינטרסים שלהם, ומהם הרצונות האמיתיים שלהם. ייעוץ פסיכולוגי יכול לעזור לבני הזוג להכיר את עצמם טוב יותר, ולכן – שימוש בייעוץ פסיכולוגי, הוא דבר מומלץ מאוד, במיוחד במסגרת הליך גירושין.
תפנו להליך גישור – פתרון בהסכמה הוא תמיד עדיף:
הליך גירושין עשוי להיות מאוד קשה, במיוחד כאשר הוא נערך בבית המשפט ובבית הדין הדתי. הוא עשוי להיות קשה גם מבחינה כלכלית וגם מבחינה רגשית. אנו מציעים לפנות להליך גישור ולהיעזר במגשר גירושין, על מנת שיסייע לבני הזוג להגיע להסכמה בנוגע לנושאי הגירושין. מגשר גירושין יכול לסייע לבני הזוג באמצעות הידברות, וכך להגיע להסכמות שתייתרנה הליכים משפטיים מורכבים, מתישים, וכן – יקרים.
תימנעו מלערב את הילדים המשותפים בסכסוך הגירושין:
אחת הטעויות הקשות ביותר שאנו, כעורכי דין גירושין, נתקלים בהן, היא עירוב של ילדים בסכסוך גירושין. הכוונה אינה לדיווח אינפורמטיבי על מצב ההליך, אלא מדובר בסיטואציות קשות מאוד, שבהן הורים מסכסכים בין הילדים להורה השני, ובכך גם יוצרים ניכור הורי, כלומר – פוגעים בקשר של הורה אחד עם ילדיו. מדובר בסיטואציה קשה, שגם יכולה להיות לה השפעה משפטית – אך לא נרחיב עליה. במקביל, נעיר שמדובר בהתנהלות שיש בה כדי לפגוע קשות באורח החיים של הילדים, וכן יכולה להסב פגיעה פסיכולוגית לילדים המשותפים. לכן, אנו ממליצים להימנע מלערב ילדים בסכסוך הגירושין, וכן – להימנע מלסכסך בין הילדים להורה האחר.
זכרו שיש את "היום שאחרי":
כפי שתיארנו בתחילת המאמר, לא כל ההמלצות שלנו הן משפטיות. חלקן אישיות. כעורכי דין לגירושין, אנו לעיתים נתקלים, לצערנו, בזוגות שמנהלים הליך גירושין שנים על גבי שנים, ולא תמיד לצורך. בינתיים הילדים גדלים, בני הזוג שקועים עד ראשם בהליך גירושין מתיש, מרוששים מבחינה כספית, ובינתיים, בשל העיסוק בסכסוך הגירושין, הם לא פנויים רגשית לפתוח דף חדש ולהכיר זוגיות חדשה. אז מה הרוויחו בני זוג אלו? כלום. לכן, ההמלצה שלנו, היא כאמור לחתור לגישור ופתרון מוסכם, ומנגד – לא לשכוח שלאחר הגירושין, יש את היום שאחרי. זהו היום שתוכלו להמשיך את חייכם ולמצוא זוגיות חדשה, וכן להתחיל בחיים חדשים, שאותם רציתם, כי אחרת לא הייתם מתגרשים.
לסיכום:
במאמר זה, ביקשנו להראות לכם, הקוראים היקרים, כיצד אפשר להתגרש בצורה נאותה, יעילה ואף זולה. למעשה, ביקשנו להראות לכם, בדרכנו, "איך מתגרשים". אנו נסיים את המאמר בכך שנמליץ שוב, לפנות לייעוץ משפטי ספציפי, במידה שאתם מעוניינים להתגרש.